Specialisme

Duitstalige markt
Vanwege de kennis van de Duitse taal is MG-Tax met name gericht op de Duitstalige markt. Zowel Duitstalige bedrijven die zich in Nederland vestigen als Nederlandse ondernemers die in bijvoorbeeld Duitsland hun succes willen beproeven zijn bij MG-Tax in goede handen. Naast kennis van het fiscale recht komen bij een start in een ander land ook niet te onderschatten culturele verschillen om de hoek kijken.

Specialistische ervaring
MG-Tax heeft veel ervaring opgedaan in het begeleiden van buitenlandse bedrijven die op grotere (bouw)projecten in Nederland werkzaam zijn. Hierbij komen aspecten op het vlak van vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting, sociale verzekeringen en omzetbelasting samen.

Geïntegreerde advisering
Dit maakt een geïntegreerde advisering noodzakelijk. Aspecten zoals de verschillen tussen ter beschikking stelling van personeel/materieel werkgeverschap enerzijds en overeenkomsten van opdracht/aanneming anderzijds zijn hierbij van groot belang. MG-Tax werkt hierbij nauw samen met de adviseur van de klant in het thuisland. De praktijk wijst uit dat niet alleen de wet- en regelgeving in thuisland en werkland verschillend kunnen zijn. Ook de interpretatie die de autoriteiten in beide staten erop nahouden sluit niet altijd aan.

Andere landen
De ervaring die we hebben opgedaan bij de grensoverschrijdende werkzaamheden Nederland – Duitsland komt goed van pas bij belastingvraagstukken over andere landen. Los van de specifieke uitwerking zijn de aandachtspunten immers gelijk.

Uiteraard kan men ook voor Engelstalig advies uitstekend bij MG-Tax terecht.